Előfizetői tartalom

"Neandervölgyi" kijelentést tett Trump embere klímaváltozás ügyben

Portfolio
Rick Perry, az Amerikai Egyesült Államok energiaügyi minisztere szerint a szén-dioxid nem a klímaváltozás egyik fő okozója. A kijelentés illeszkedik az utóbbi időszakban a tengerentúlon a témával kapcsolatban kialakult kormányzati kommunikációs trendbe; nem sokkal korábban az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal vezetője, Scott Pruitt sokkolta hasonló kijelentéssel a tudományos közvéleményt és saját hivatalát.

Rick Perry úgy fogalmazott, nem hisz abban, hogy az emberi tevékenységből eredő széndioxid-kibocsátás lenne a klímaváltozás elsődleges oka; Ezzel egyebek mellett olyan tengerentúli kormányzati felügyeletű szervezetek hivatalos álláspontjának mondott ellent mint az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA), a NASA és a Nemzeti Éghajlati Adatközpont; Az EPA Donald Trump által kinevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés