Előfizetői tartalom

Vérciki: csak Szíria és az Egyesült Államok nem írta alá a párizsi egyezményt

Portfolio
Egyre kínosabban alakul a Párizsi Klímaegyezmény körüli helyzet az Egyesült Államok számára: miután Nicaragua is megerősítette, aláírja a megállapodást, így már csak az USA és Szíria neve hiányzik a klímaváltozás elleni globális harc legfontosabb dokumentumáról. Míg Szíria az egyetlen olyan ország, amely soha nem írta alá az egyezményt, az Egyesült Államok az egyetlen, amely egyszer már aláírta, később azonban kihátrált belőle. Donald Trumpot, az USA elnökét különösen az gondolkodtathatja el, hogy a nem túlságosan jómódú Nicaragua a klímaváltozás következményeivel szemben leginkább sérülékeny országokkal való szolidaritásra hivatkozva csatlakozik a Párizsi Klímaegyezményhez - jelentette be a közép-amerikai ország elnöke, Daniel Ortega.

Az állami médiának nyilatkozva Ortega elmondta, a témában már számos megbeszélést folytattak, és immár a csatlakozás és aláírás tervezett programját is kidolgozták. Pedig az ország első embere még pár hónappal ezelőtt is elutasította az egyezményhez való csatlakozást, kifogásolva, hogy az nem elég szigorú a bolygó leggazdagabb országaival szemben. Ortega korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés