FONTOS Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe
 
Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jel Európának a holland gáztermelés összeomlása

Portfolio
Történetében először Hollandia 2017-ben nettó gázimportőrré vált, utalva az északi-tengeri olaj- és gázmezők kitermelésének kérlelhetetlen csökkenésére. A holland gáztermelés csökkenését már régen kilátásba helyezték a prognózisok, azonban az esés hirtelensége meglepte az iparági megfigyelőket, hatása pedig máris érzékelhető az európai gázpiacon is.

A kieső gázmennyiség pótlása még kérdéses, ugyanakkor máris érzékelhetők hatásai az európai gázpiacon, amelyen a keresletet felfelé hajtja gazdasági növekedés mellett a szénről gázra történő, a kibocsátáscsökkentési célok által motivált váltás is. A földgáz következő évtizedek magyar energiaellátásában várható szerepéről a Portfolio június 7-i konferenciájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés