Előfizetői tartalom

Folytatódhat jövőre az emelkedés a tőzsdéken

Portfolio
A makrogazdasági környezet javulására és a vállalati profitnövekedés fellendülésére számítanak az Erste elemzői jövőre - derül ki 2017-es részvénypiaci stratégiájukból. A ciklikus szektorok felülteljesítők lehetnek az év elején, főként az olajcégekre optimisták az elemzők az olajmegállapodás fényében. Az első negyedévre mérsékelt, legfeljebb 5 százalékos emelkedést várnak a szakértők a globális indexben. Európa idén lemaradó volt, de itt is emelkedés jöhet a közelgő választásokkal és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság ellenére.

Tovább emelkedhetnek a tőzsdék. Javul a globális gazdasági környezet, amit az is bizonyít, hogy a nyersanyagárak szárnyalnak, ami a felfelé ívelő ciklus jele. Az Egyesült Államokban fellendült a növekedés a közelmúltban és az új amerikai elnök gazdasági programja stimulálhatja a gazdaságot és az inflációt. Az Eurózónában a gazdasági növekedést a belső kereslet támogatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés