Előfizetői tartalom

Forradalmi változást ígér az olajiparban egy új orosz technológia

Portfolio
Állításuk szerint a nem konvencionális olajkitermelést forradalmasító technológiát fejlesztettek ki orosz tudósok és olajipari vállalatok. Az új termokémiai repesztéses eljárás - amely a fejlesztők szerint jó alternatívát kínálhat a hidraulikus repesztéses eljárással szemben - alkalmazásától nem kevesebbet várnak, mint hogy ezáltal a korábbiakhoz képest a kitermelt olaj mennyisége 1,7-6-szorosára emelkedhet.

Míg a hidraulikus repesztéses eljárás során magas nyomású folyadékkal zúzzák szét az olajat tartalmazó kőzetet, addig az új módszer kémiai reakciókkal éri el ugyanezt - számolt be az orosz RIA Novosti hírügynökségre, illetve a projektet koordináló Tyumenyi Állami Egyetem sajtóközleményére hivatkozva az Oilprice.com. Az eljárás fő komponense az ammónium-nitrát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés