Előfizetői tartalom

FreeSoft: megugró árbevétel, javuló likviditás

Portfolio
Tegnap, piaczárást követően tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a FreeSoft, ennek talán leginkább pozitív pontja az árbevétel jelentős, 21%-os megugrása. A működési költségek ugyanakkor számottevően emelkedtek, és a pénzügyi sor is erőteljesen lefelé húzta a számokat, melynek hatására az adózott eredményben már 35%-os volt a visszaesés. Fontos megemlíteni, hogy a FreeSoft likviditási helyzete jelentősen javult, ami szerepet játszhatott abban, hogy a társaság az év vége felé elkezdte vásárolni saját részvényeit.

A FreeSoft historikus számait érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a társaság számos akvizíciót hajtott végre az elmúlt években: Banksoft 2008 április, Humansoft 2007 október, Axis 2005 március. 3,1 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el a FreeSoft a tavalyi negyedik negyedév során, ami jelentős, 21%-os növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés