Előfizetői tartalom

Gigantikus birodalom épül - A taxisok után a postát is bedarálják

Egy most formálódó, mindent behálózó gigantikus birodalom, a taxitársaságok, az autókölcsönzők és a csomagküldő cégek legnagyobb ellensége, a világ legnagyobb startupja, egy vállalat, amit világszerte egyre többen imádnak és gyűlölnek, aminek a szolgáltatása függővé tesz, és ami ellen világszerte több ezren tüntetnek. Ez mind az Uber. De mi az, ami miatt ennyire megosztja az embereket?

Mi az az Uber? Az Uber egy amerikai technológiai vállalat, amely egy okostelefonos alkalmazáson keresztül nyújt taxiszolgáltatást. A céget 2009-ben alapították, azóta elképesztő ütemben növekszik: jelenleg már 36 ország közel 130 nagyvárosában van jelen, a 2 évvel ezelőtti 75-höz képest most már több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat, bevételét félévente megduplázza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés