Előfizetői tartalom

Görög pánik: vizsgálódik az MSCI is

Portfolio
A globális index-szolgáltató, az MSCI a hétvégi görög eseményeket követően jelezte, felülvizsgálja a helyzetet, elsősorban a tőzsde bezárásának és a bevezetett tőkekorlátozásoknak a hatását. Ennek a következménye az lehet, hogy Görögország egy "különálló piaci státuszba" kerül át. Ennek lehetősége legutóbb Oroszországnál merült fel, amikor az EU és Amerika szankciókkal sújtotta.

Vizsgálódik az MSCIA görög feszültség hatására kénytelen vizsgálatokat lefolytatni az MSCI is, a társaság jelezte, különösen a tőzsde bezárásának és az életbe léptetett tőkekorlátozásoknak hatásait kell elemezniük. A tőkeáramlás szabadsága az MSCI-nál kulcsfontosságú kérdés, ez határozza meg, hogy egy adott piac tagja lehet-e a fejlett, illetve fejlődő univerzumnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés