Előfizetői tartalom

Gyorsulva nő a világ olajfogyasztása

MTI
A világ olajkereslete a korábban vártnál gyorsabb ütemben növekszik majd az idén, így az OPEC és az Egyesült Államok termelésének a növekedését ellentételezve nagyban hozzájárul majd a világpiacot terhelő készletek leépítéséhez, az egyensúly helyreállításához - állapítja meg a Nemzetközi Energiaügynökség, az IEA pénteken kiadott havi jelentésében.

Az IEA (International Energy Agency) legújabb becslése szerint a globális olajkereslet idén napi 1,5 millió hordóval növekszik, szemben az előző havi jelentésben prognosztizált napi 1,4 millióval. Jövőre pedig további napi 1,4 millió hordóval emelkedik az olajkereslet. Az olajtermelők számára igencsak megnyugtató lehet a tudat, hogy az olajkereslet gyorsabb ütemben nő a korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés