Üzlet

Ha ma csak egy térképet nézel meg a Földről, akkor ez legyen az

Portfolio
  • Továbbra is a fosszilis energia a legelterjedtebb a Földön
  • Azonban van 4 olyan ország, amelyik szinte teljes mértékben a megújulókra hagyatkozik


Rengeteg fajta térképet látni az interneten, de ezek közül is az egyik legbeszédesebb egy egyszerű műholdkép az éjjeli Földről.

A világos pöttyök a térképen segítenek megérteni a népesség eloszlását, vagy épp azt, hogy melyek a tehetősebb városi területek. Míg a sötét foltok, mint például az észak-kanadai vadon, vagy az Amazonas-medence megmutatják, hogy melyek a kevésbé (vagy épp egyáltalán nem) zsúfoltan lakott területetek.

Ha ma csak egy térképet nézel meg a Földről, akkor ez legyen az

Mi világítja ki a Földet?

Mi lenne, ha meg tudnánk különböztető a világító pöttyöket annak függvényében, hogy mi az energia forrása?

Ennek kapcsán most a GoCompare.com csapata csinált egy látványos ábrát, amely azt mutatja meg, hogy a Föld egyes területei, mely energiaforrásra támaszkodnak.

Fosszilis energiahordozók: globálisan körülbelül az elketromos energiafelhasználás kétharmada fosszilis energiahordozókból származik.

Ha ma csak egy térképet nézel meg a Földről, akkor ez legyen az
Nukleáris energia: a nukleáris energia körülbelül a 10 százalékát teszi ki a Föld teljes energifelhasználásának, azon belül is Franciaország az, amelyik a legnagyobb mértékben (74%) hagyatkozik nukleáris energiára. Európában belül egyébként 51 százalékkal mi vagyunk a harmadikak azon országok rangsorában, akik a legnagyobb mértékben támaszkodnak atomenergiára.

Ha ma csak egy térképet nézel meg a Földről, akkor ez legyen az
Megújulók: a teljes megújuló energiatermelés 80 százalékáért mindössze 8 ország (Franciaország, Kanada, Egyesült Királyság, Spanyolország, India, Németország, USA, Kína) felelős.

Persze akadnak azért kisebb országok, amelyek szinte teljesen a megújulókra hagyatkoznak, így Izland (72%), Albánia (100%), Paraguay (100%), Norvégia (97%).

Ha ma csak egy térképet nézel meg a Földről, akkor ez legyen az
Címlapkép forrása: Shutterstock
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
wall street