Előfizetői tartalom

Hajókat ad vissza a csődbe menekült szállítmányozó cég

Portfolio
A túlélésért küzd a múlt hónapban csődvédelemhez folyamodott tengeri szállítmányozási cég, a Hanjin Shipping. Most a reorganizációs intézkedések keretein belül hajókat ad vissza tulajdonosainak azzal a céllal, hogy a flottaméretét csökkentse. Ez ésszerű döntésnek tűnik annak fényében, hogy a túlzott kapacitások okozzák elsősorban a szektor problémáit. Az árfolyam egyelőre tovább zuhan, ma reggel újabb 10 százalékot.

A Hanjin eddig hét hajót adott vissza tulajdonosainak és a tervek szerint további 13 darabot fog a közeljövőben visszajuttatni, így csökkentve flottaméretét. Részben a túlzott kapacitások okozták a szektor problémáit, így ez ésszerű döntés a vállalat részéről. A társaság összesen 141 hajót üzemeltetett, ebből 97 tartályhajó volt. Jelenleg a Hanjin 34 hajója még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés