Előfizetői tartalom

Hamarabb véget érhet az olaj nagy korszaka, mint gondoltuk

Portfolio
Már 2024-ben elérheti a csúcsát a globális olajkereslet, amennyiben a járművek hatékonysága kellő sebességgel javul tovább, az elektromos autók penetrációja pedig elér egy bizonyos szintet. Mindemellett a 2024-es fordulathoz alacsonyabb világgazdasági növekedés és magasabb üzemanyagárak is szükségeltetnek - vélik a Goldman Sachs elemzői. Közben a Credit Suisse jelentősen lefelé módosította hosszú távú olajár várakozását.

Az olyan nagy, feltörekvő gazdaságok, mint India növekedése ugyan kitolhatják 2030-ig az olajpiaci kereslet tetőzését, azonban a 2020-as években már mindenképpen lassulni fog a keresletbővülés, elsősorban a járművek növekvő üzemanyag-hatékonyságának és az elektromos autók hódításának köszönhetően. A Goldman Sachs legtóbbi prognózisa szerint 2030-ban a globális elektromos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés