Előfizetői tartalom

Nagy spórolásba kezd a Ford, hogy legyen pénz elektromos autókra

Portfolio
A következő 5 évben 14 milliárd dollárral vágná vissza költségeit a Ford, jelentette be tegnap Amerika második legnagyobb autóipari vállalatának a feje, Jim Hackett. A költségcsökkentéseket azzal magyarázta, hogy az így megtakaríott pénzt a vállalat teherautók, illetve elektromos hajtású autók fejlesztésére fordítaná. A költségcsökkentések leghamarabb 2019-ben, vagy 2020-ban lesznek hatással a vállalat eredményeire.

Hackett a két és fél órás perezentációban azt is bejelentette, hogy a kockázat és költségek csökkentése érdekében több céggel stratégiai kapcsolat kialakítását tervezi, többek között a Lyft autómegosztó szolgáltatással annak érdekében, hogy közösen fejlesszék a Ford önvezető autóit, továbbá az indiai Mahindra, és a kínai elektromos autókat gyártó vállalattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés