Előfizetői tartalom

Hatalmas kábeltévé üzletet ütöttek nyélbe

Portfolio
A British Sky Broadcasting Group megállapodott a 21st Century Fox-szal a Sky Deutschland és a Sky Italia televízió társaságok 4,9 milliárd fontért (8,3 milliárd dollár) történő megvásárlásáról. A tranzakciót a felvásárló elsősorban a hazai piacon tapasztalt lassulással magyarázza, az ügylet pedig lehetőséget teremthet arra, hogy egy nagy európai médiabirodalmat hozzon létre.

A British Sky Broadcasting, melynek 39%-os tulajdonosa Rupert Murdoch cége, a 21st Century Fox, a felvásárlást készpénzzel, hitellel és részvényekkel finanszírozza. A brit társaság közlése szerint 2,45 milliárd fontot fizet a Sky Italiáért, 2,9 milliárdot pedig Fox Sky Deutschlandban meglévő 57%-os részesedéséért. Az így létrejövő médiabirodalom összesen közel 20 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés