Üzlet

Hiába indult jól a hét, eséssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Hétfőn vegyes elmozdulásokat láthattunk az ázsiai tőzsdéken, a vezető indexek többsége emelkedni tudott, a japán tőzsde viszont eladói nyomás alá került, miután kedvezőtlen külkereskedelmi adatok kerültek publikálásra. Európában komolyabb esésekkel indul a hét, késő délutánra azonban mérséklődtek a mínuszok. A magyar tőzsdén érdemi erősödést láthattunk még hétfő reggel, a befektetők vélhetően a Fitch lépésének köszönhetően vették a hazai nagypapírokat. Délutánra viszont elfogyott a lendület, így a BUX eséssel fejezte be a kereskedést.
Megosztás

A Telekom volt a legerősebb

Az erős kezdés után délutánra elfogyott a lendület, így a BUX értéke 0,2 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom volt a legerősebb, a távközlési cég árfolyama 1,1 százalékot emelkedett. Az OTP árfolyama 0,4 százalékot erősödött annak ellenére, hogy jelentős céláremelés érkezett. A Credit Suisse a korábbi 6500 forintról 8000 forintra növelte a részvényekre megfogalmazott célárfolyamát. A Mol árfolyama 1,6 százalékot, míg a Richter árfolyama 0,2 százalékot csökkent.


Megosztás

Plusszal nyitott Amerika

Az európai tőzsdéken napközben mérséklődtek a mínuszok (kivéve az olasz tőzsdét, ahol még továbbra is 2 százalék feletti esésnél jár a MIB index), a vezető nyugat-európai tőzsdék már csak fél százalékos csökkenésnél tartanak. Időközben kinyitottak az amerikai tőzsdék is, ahol érsékelt emelkedéseket látni: a Dow 0,2 százalékos, a Nasdaq 0,4 százalékos, az S&P 500 index pedig 0,4 százalékos pluszban jár.
Megosztás

Olcsóbb lesz Ryanairrel utazni

Árcsökkentésekre készül idén a Ryanair, hogy piaci részesedést szerezzen az erős verseny közepette - közölte a légitársaság ma, amikor közzétette éves jelentését. A cég nyeresége több mint 40 százalékkal ugrott meg tavaly, főként az üzemanyagár-csökkenésének köszönhetően, de az idei évre már a profitnövekedés lassulására figyelmeztetett a menedzsment. A terrortámadások megszaporodása sem kedvez a légitársaságoknak.
Megosztás

Kezd veszíteni erejéből a magyar piac

Az európai tőzsdéken kitartanak továbbra is a mínuszok, eközben a magyar piac is kezd elgyengülni. A BUX már csak 0,2 százalékos erősödést mutat. A vezető részvények közül az OTP halad az élen még mindig, 0,9 százalékos plusszal, eközben a Mol már 0,5 százalékos csökkenésnél jár.


Megosztás

Ütik az olasz piacot

Az olasz piac különösen nagy mínusszal kezdte a napot, főleg a pénzügyi szektor szereplői esnek. Az Intesa Sanpaolo több mint 6 százalékos csökkenéssel kezdett, a Banco Popolare Milano pedig 5 százalékot esett.


Megosztás

Ugrik az OTP

Rosszul indul a nap az európai tőzsdéken, a vezető nyugat-európai indexek meredek esésekkel indították a kereskedést, a DAX és a CAC-40 közel 1 százalékos csökkenéssel kezdett. A hazai tőzsde azonban ma is erős, főként az OTP emelkedik a jelentős Credit Suisse-céláremelésnek köszönhetően, a bankpapír árfolyama több mint 2 százalékos pluszba ugrott.


Megosztás

8000 forintot ér az OTP

Jelentős céláremelés érkezett az OTP-re, a Credit Suisse a korábbi 6500 forintról 8000 forintra növelte a részvényekre megfogalmazott célárfolyamát. Az új célár 17 százalékkal magasabb az aktuális tőzsdei árfolyamnál.
Megosztás

Rossz adatra ütik a japán tőzsdét

Rossz adatok jöttek Japánból

A vezető ázsiai részvényindexek többsége emelkedni tudott a hét első kereskedési napján, nagy mozgásokat azonban sehol sem láthattunk, többnyire 0,5 százalék körüli erősödés volt megfigyelhető. A japán tőzsde viszont közel 1 százalékot esett, ezzel látványosan alulteljesített.

A japán piacot lejtőre küldte, hogy a legfrissebb export adatok meglehetősen rosszak lettek. Áprilisban a japán export zsinórban a hetedik hónapja mutatott visszaesést, ami jól mutatja a visszafogottabb globális növekedés és az erősödő jen hatásait. Év/év alapon 10 százalékkal esett vissza az export összértéke, a korábbi hónapban látott 6,8 százalékos csökkenés után. Az elemzők 9,1 százalékos visszaesést vártak, az adat így csalódást okozott.

A hírre a japán jen ismét erősödni kezdett, ami az exportőr cégek árfolyamait is megviselte, a Toyota például 2 százalékot esett.



Rossz adatra ütik a japán tőzsdét

Mire figyeljünk?

Ami a hetet illeti, a befektetőknek nem kell unatkozniuk, Európából több fontos konjunktúramutató érkezik, míg Amerikában a Fed elnökének pénteki beszédére figyelhetünk. Ma is több adatközlés jön, Nyugat-Európából érkeznek feldolgozóipari beszerzésimenedzser indexek, melyek a konjunktúra folyamatok jó indikátorai. Emellett az Európai Bizottság májusi fogyasztói bizalmi felmérése is megjelenik.



Rossz adatra ütik a japán tőzsdét
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nő tőzsde