Előfizetői tartalom

Hiány van a villamosenergia-hálózatot karbantartó szakemberekből

Portfolio
A Mavir és az egész iparág tapasztalja a szakemberhiányt, és nemcsak mérnökből van kevés, hanem azokból a szakemberekből is, akik el tudják végezni a hálózati karbantartásokat. Ezért a társaság az utánpótlás biztosítása érdekében évekkel ezelőtt saját programot dolgozott ki - mondta Csomai Kamilla, a Mavir, Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója, az ENTSO-E európai villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányítók szervezetének igazgatósági tagja a Figyelőnek adott interjúban.

Az interjú további érdekesebb pontjai: A fogyasztási szokások megváltozása kihívást jelent a tavasz és ősz között esedékes, a hálózatot érintő felújítások és az ezzel járó távvezeték-kikapcsolások ütemezésében. A megnövekedett nyári felhasználás ellenére sikerült a legmelegebb évszakban esedékes karbantartásokat kevesebb napra korlátozottan, gondosabban megvalósítani. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés