FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
 
Előfizetői tartalom

Hibás alkatrészeket találtak az épülő francia atomerőműben

Portfolio
Tovább emelkedhet a franciaországi Flamanville atomerőmű harmadik reaktorának becsült építési költsége, és tovább csúszhat a beruházás megvalósulása, miután a fővállalkozó EDF vizsgálata minőségi problémákat tárt fel az épülő erőműben. A becsült költségek már eddig is az eredetileg tervezettnek háromszorosára nőttek, a tervezett átadás pedig hétéves csúszásban van.

A társaság márciusban végzett ellenőrzései hegesztési problémákat tártak fel az észak-franciaországi erőműben - közölte az EDF. A "minőségi eltéréseket" a termelt hőt a villamos energia előállítására szolgáló turbinákhoz szállító mintegy 150 csövön észlelték. Az EDF most további vizsgálatokat végez az esetleges további hibák felderítésére, amelyekről májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés