Nagyot hajráztak az amerikai részvényindexek Percről-percre

2017. január 11. 22:07    
nyomtatás
 
Emelkedéssel nyitottak az amerikai indexek, Trump sajtótájékoztatója azonban véget vetett a nagy örömködésnek. Elsősorban a biotech-részvényeket kezdték adni a befektetők, mivel a leendő elnök aggodalmát fejezte ki a gyógyszeripari cégek termelési gyakorlatával kapcsolatban. A záráshoz közeledve azonban nagy hajrába kezdtek az indexek, végül pedig mindhárom mutató pluszban zárt: a Dow 0,5%-ot, az S&P 500 0,3%-ot, a Nasdaq 0,2%-ot tudott javítani a keddi zárószinthez képest. Az olaj szaúdi hírekre 3% feletti pluszban is járt, innen azonban visszahúzták az árfolyamot a befektetők, végül 2,8%-os napi erősödéssel fejezte be a mai kereskedést.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nagyot hajrázott Amerika 2017.01.11 22:07

Magyar idő szerint este fél 8 körül még úgy nézett ki, hogy Trump sajtótájékoztatója után eséssel zárhatják a napot az amerikai részvényindexek, ekkor azonban egy nagy hajrá bontakozott ki a piacon, ami végül a Dow Jones-t 0,5%-os, az S&P 500-at 0,3%-os, a Nasdaq-ot pedig 0,2%-os pluszba és egyben történelmi csúcsra repítette.

Az olaj viszont fordult 2017.01.11 20:34

Kapaszkodik a Dow 2017.01.11 20:30

Úgy tűnik, kezdik kiheverni a részvénypiacok Trump sajtótájékoztatóját. A Dow Jones már 0,3%-os pluszban jár, az S&P 500-nak sikerült visszakapaszkodnia a napi nyitószintre, a Nasdaq viszont még mindig egy minimális, 0,1%-os mínuszban van.

Tépik az olajat 2017.01.11 18:51

Az EIA legfrissebb jelentése szerint január első hetében az 1 millió hordó körüli várakozásokkal ellentétben 4 millió hordóval nőttek az amerikai kőolajkészletek, azonban ez sem akadályozta meg az olaj szárnyalását. A WTI azonnali (spot) árfolyama 3% feletti pluszban van, miután Szaúd-Arábia jelezte, hogy a termelés csökkentéséről szóló OPEC-megállapodás értelmében csökkenti kőolajkínálatát néhány nagyobb ázsiai ügyfele részére.

Megütötték a Nasdaq-ot Trump szavaira 2017.01.11 18:38

Hamar vége szakadt az amerikai részvényindexek nyitást követő emelkedésének, magyar idő szerint valamivel 17 óra után ugyanis elkezdődött Donald Trump sajtótájékoztatója, melynek hatására az indexek egyből esni kezdtek.

A legnagyobb vesztes eddig 0,4%-os esésével a Nasdaq, miután Trump kritizálta az amerikai gyógyszergyártók termelési gyakorlatát, miképp azt korábban az autóipart illetően is tette. A befektetők szemlátomást megijedtek az elnök nyilatkozatától és adni kezdték a szektorbeli papírokat, ami durván lefelé húzta a Nasdaq értékét.

Megütötték a Nasdaq-ot Trump szavaira

Az S&P 500 jelenleg 0,2%-os mínuszban tartózkodik, míg a Dow Jones index értéke stagnál.

Trump megválasztása óta először állt a nagy nyilvánosság elé 2017.01.11 18:25

Donald Trump megválasztása óta ma szólalt meg először hivatalosan a nyilvánosság előtt, ami a tegnap közzétett, orosz hekkertámadásokról szóló hírszerzési jelentés miatt különösen nagy figyelmet kapott.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium