Idei legnagyobb pofonjába szaladt bele a kínai tőzsde

2017. március 17. 11:09    
nyomtatás
 
A pénteki ázsiai kereskedés során Kína két fő vezető részvényindexe idei legrosszabb teljesítményét nyújtotta, ez pedig intő jelként szolgálhat a kínai piacon befektetőknek.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bár az egész hetet tekintve pozitívban zárt a kínai CSI300 blue chip index és a Shanghai Composite index, az utolsó kereskedési napon mindkét index közel 1 százalékot veszített az értékéből, amire tavaly december óta nem volt példa. A részvénypiaci esést részben az amerikai Fed is kiválthatta, hiszen megemelte irányadó rátáját, amelyre a kínai jegybank azonnal kamatemeléssel válaszolt. Elemzői vélemények alapján a kínai kamatemelés célja az volt, hogy országon belül tartsa a tőkét és stabilan tartsa a yüan árfolyamát.

Az elemzők egyébként tartanak a magasabb alapkamattól, hiszen ez a kamatcsatornán keresztül magasabb hitelkamatokkal járhat, ez pedig megnövelheti a kínai vállalatok és fogyasztók hitelezési költségeit. Ezen kívül a kamat-érzékeny ingatlan - és bankszektort is negatívan érintheti a magasabb irányadó ráta és ez lecsapódhat a részvényárfolyamokon, ami pedig a részvényindexek esését okozhatja. Talán ennek előszeleként fogható fel a mai esés, amely százalékosan nem volt túl nagy, de mindenképpen intő jel, hogy három hónapja nem volt ekkora negatív elmozdulás Kína két vezető részvényindexében.

Idei legnagyobb pofonjába szaladt bele a kínai tőzsde

Shanghai Composite


(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium