Előfizetői tartalom

Így készül az elektromos BMW

Nagy Viktor, Lipcse
A BMW 2013-ban megkezdte az elektromos autóinak az értékesítését, az i3-as modellből eddig nem sokat adtak el, az érdeklődés azonban olyan nagy, hogy az előrendelések alapján közel fél éves a várólista. Az i3-as modell nem csak a BMW csoportszintű károsanyag-kibocsátása szempontjából lehet fontos, de sikere meghatározó lehet a karbon és a műanyag karosszéria-elemek és az elektromos hajtás elterjedése szempontjából is. A Portfolio.hu a BMW lipcsei üzemében járt, most az ott szerzett tapasztalatokat összegezzük.

A lipcsei üzem A BMW lipcsei üzemében 2005 óta készülnek járművek, jelenleg itt folyik az 5-ajtós 1-es, a 2-es kupé, az X1 és az i3 gyártása, később pedig a 2-es Active Tourer és az új szupersportautó, az i8 is a lipcsei üzemben gördülhet le a szerelősorokról. Naponta jelenleg akár összesen 740 autó is elkészülhet a gyárban, a klasszikus autógyártáson kívül itt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés