Előfizetői tartalom

Így "szegényednek el" az orosz milliárdosok

Portfolio
Az elmúlt másfél évtizedben az orosz oligarchák a hatalmas jachtjaikról, a drága villáikról voltak híresek, valamint arról, hogy szívesen licitáltak a világ legdrágább művészeti alkotásaira. De a Putyin-éra milliárdosaira nehéz időszak köszöntött. Az amerikai és európai szankciók, a rubel gyengülése és az olaj árfolyamának csökkenése milliárdokat vesz ki Oroszország leggazdagabb embereinek zsebéből. Az orosz válság az elmúlt évek legsúlyosabb eseménye a vagyonvesztések tekintetében. De kik a legnagyobb kárvallottjai eddig az eseményeknek?

Akik nagyot buktak a válságon... Gennady Timchenko Putyin közeli barátja, Gennady Timchenko bukhatta a legnagyobbat a mostani válságban - írja a CNBC. Teljes vagyonát 10 milliárd dollár körülire becslik, amivel 2014-ben a 62. volt a Forbes magazin leggazdagabbjainak listáján és a hatodik leggazdagabbnak számított Oroszországban. Az orosz milliárdos, aki jelenleg Svájcban él...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés