Előfizetői tartalom

Így válhat valósággá a Tesla mesterterve

Portfolio
Hiába rukkolt elő a Tesla az elemzői várakozásoktól messze elmaradó negyedik negyedéves eredménnyel, a befektetők annak ellenére sem kezdték el érdemben adni a vállalat részvényeit, hogy pár hét alatt több mint 50 százalékot erősödött az árfolyama. Ez döntően azzal magyarázható, hogy a beszámoló rengeteg olyan információt tartalmazott, amely erősítheti a cég jövőjébe és a vezér, Elon Musk mestertervébe vetet hitet.

A Tesla ugyan kevesebb autót adott el a negyedik negyedévben, mint korábban ígérte, de így is sikerült 22 252 járművet értékesítenie, vagyis több mint 27 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi eladásait. Részben az eladások megugrásának, részben pedig a Powerwall és a Powerpack népszerűségének köszönhetően a vállalat árbevétele 2,28 milliárd dollár volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés