Íme egy ábra azokról az országokról, amelyek legkevésbé bíznak a kormányukban

2017. július 17. 18:15    
nyomtatás
 
A kormányba fektetett bizalom nem csak, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország gazdasága a megfelelo ütemben tudjon fejlodni, de növeli a kormány döntéseinek a hatékonyságát, továbbá a szabályozások és az új adók elfogadottságát is könnyebbé teszi. Most ebben a témában a Statista tett közzé az OECD adatai alapján egy meglehetosen szemléletes infografikát arról, hogy mely országok kormánya élvezi a lakosság legnagyobb bizalmát.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem meglepő módon 13 százalékkal Görögországban szavazták a legkevesebb bizalmat a kormánynak, de Dél-Koreában is csak 24 százalék a kormány támogatottsága, ami főként Park Geun-hye dél-koreai államfő körül kirobbanó korrupciós botrány miatt lehet.

Az elmúlt hetekben a Trump-adminisztráció körül is egyre több a botrány, ami 30 százalékos támogatottsághoz vezetett, de az Egyesült Királyságban is jelentősen megcsappant a kormányba vetett bizalom a Brexit után.

A lakosság legnagyobb bizalmát az indiai kormány élvezi, de Kanadában, Törökországban, Oroszországban és Németországban is 50 százalék felett van a mutató.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium