Előfizetői tartalom

Isteni szerencse, hogy Tarsoly ezt bevállalta

Portfolio
Rengeteg felháborodott/érdeklődő kérdést kaptunk a Quaestor-botrány kapcsán. A kérdések egy részének felháborodottsága abból fakadt, hogy felvetettük a Quaestor és a szabályozói felelősség mellett a kötvényesek/fiktív kötvényesek felelősségét is. Természetesen nem kívánunk pálcát törni a károsultak felett, mindössze azt hangsúlyozzuk, hogy ilyen botrányok rendszeresen vannak, és nagyobb befektetői odafigyeléssel, nagyobb befektetői felelősséggel jóval kevesebb embernek kellene izgulnia. A Quaestor károsultak egy részét lehet, hogy megmentik, a Fortressnél ez fel sem merült. Ráadásul a kártalanításokat nem a húsvéti nyúl fizeti, hanem az adófizetők és/vagy a felelős banki ügyfelek. Nem biztos, hogy az a célszerű magatartás, ha egy Quaestor-ügyből az átlag banki ügyfél azt szűri le, mindegy mit csinálok pénzügyi kérdésekben, ha elég sokan vagyunk, megmentenek. Pedig a jegybank és a kormány eddigi kommunikációjából könnyen ezt szűrheti le. Célunk nem a bűnbakkeresés, hanem figyelemfelhívás arra, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése létkérdés. Csak hogy mindenki számára világos legyen, a károsultak azért reménykedhetnek, mert a Quaestor idióta módon nem kötvényesített le egy csomó ügyfélpénzt. Ha formailag mindent szabályszerűen csinálnak, akkor a károsultaknak esélyük sem lenne. Ez egészen rémisztő, hiszen isteni csoda, hogy Tarsoly Csaba egy feltehetően a büntető törvénykönyvbe ütköző cselekedett bevállalt egy sima vállalati csőd helyett.

Korábbi cikkünkben azt próbáltuk meg ecsetelni, hogy a Quaestor kötvényesek számára melyek voltak a rendelkezésre álló információk szerint azok a figyelmeztető jelek, melyek sikító vészjelzésként kellett volna, hogy villogjanak még a befektetési döntések meghozatala előtt. Erre kaptunk hideget-meleget, és egyúttal összegyűjtöttük a kérdésekre való válaszokat. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés