A bankban dolgozók harmada köszönhet el az állásától öt éven belül

2017. szeptember 13. 09:07    
nyomtatás
 
Vikram Pandit, a Citi korábbi vezérigazgatója szerint a banki munkahelyek 30 százaléka tűnhet el 5 év alatt, méghozzá a technológiai fejlődés miatt.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 16-ai Banking Technology konferenciáján. Ne maradjon le róla!
A mesterséges intelligencia és a robotika fejlődése egy sor banki állást fog megszüntetni, például a back-office funkciók területén. A banki állások 30 százaléka emiatt 5 éven belül el fog tűnni - jósolja Vikram Pandit, a Citi korábbi vezérigazgatója. Pandit jelenleg az Oregon Group befektetési cégnél dolgozik vezérigazgatóként, melynek maga is egyik társalapítója.

Minden, ami a mesterséges intelligencia, a robotika és a gépi nyelvtanulás területén történik az egyszerűbbé teszi a folyamatokat, ami teljesen meg fogja változtatni azt, ahogyan egy back office működik.

Pandit tavaly, még a Citi vezéreként is hasonló, de a mostaninál visszafogottabb jóslatot tett. A 2016-os Citi tanulmány 10 éves időtávra várta a 30 százalékos csökkentés, amely nyomán Amerikában 770 ezer, Európában 1 millió banki állás szűnne meg. A bankpiacon Vikram szerint elképesztően kiélezett lesz a verseny, és konszolidációra lehet számítani.

(Bloomberg)

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 16-ai Banking Technology konferenciáján. Ne maradjon le róla!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium