A legújabb magyar banki mobiltárca is tarol

2017. december 7. 11:06    
nyomtatás
 
A K&H bank mobiltelefonos fizetési megoldása novemberben indult el: az azóta eltelt egy hónap alatt 10 ezernél is több kártyát regisztráltak az ügyfelek, és több mint 35 ezer fizetéses tranzakciót hajtottak végre okostelefonjaikkal - derül ki a bank közleményéből.


A K&H-nál a bankkártyás tranzakciók száma 111 százalékkal 17,4 millióra, az tranzakciók összege pedig 68 százalékkal 333,4 milliárd forintra emelkedett 2014 első negyedéve óta. A piaci növekedést meghaladó fejlődés eredményeként a bankkártyás fizetések piacán a K&H a darabszám alapján 7,9 százalékról 9,1 százalékra, összeg szerint pedig 9,9 százalékról 10,9 százalékra növelte a piaci részesedését 2014 első negyedéve óta.

2017 második negyedévében pedig a K&H-nál a kártyás tranzakciók száma 27 százalékkal nőtt szemben az átlagos piaci 21 százalékos emelkedéssel, összeget tekintve pedig 16 százalékos volt a növekedés, míg a piaci átlag 13 százalékos emelkedést mutat éves összehasonlításban.

A K&H mobiltárca indulása óta, azaz közel egy hónap alatt eddig több mint 10 ezer kártyát regisztráltak a bank ügyfelei, és több mint 35 ezer tranzakciót végeztek. A bank szerint a mobiltelefonos kártyás vásárlások a következő időszakban egyre nagyobb szeletet hasítanak majd ki a 2016-ban közel 4000 milliárd forintos kártyás forgalomból.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium