Előfizetői tartalom

A bankok is nyakig sárosak a szuperpénzes csődben?

Nem elég, hogy a legnagyobb Bitcoin-tőzsde becsődölt, és dollármillióknak inthetnek búcsút a befektetők, még bankok is belekeveredtek az ügybe. Egy svájci kiberbiztonsági cég nyomozói szerint több pénzintézet már jóval a csőd bejelentése előtt tudhatott a tőzsde várható bukásáról. Az érintett bankokról úgy tudni, hogy sok esetben nem írták jóvá a tőzsde számláira átutalt összegeket, eltitkolva ennek tényét az ügyfelek előtt. Vagyis úgy tettek, mintha a csőd után az ügyfelek keresztet vethetnének az átutalt pénzükre, pedig valójában a bankoknál parkol a pénz. Becslések szerint 120 millió dollár sorsa forog kockán.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 8-án megrendezésre kerülő Pénzügyi IT konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Így ment csődbe a legnagyobb BTC-tőzsde Az Mt Gox japán Bitcoin-tőzsde csődje miatt pórul járt ügyfelek ezrei összesen durván 650 ezer Bitcoinnak, azaz akkori árfolyamon körülbelül 363 millió dollárnak inthetnek búcsút. Ez volt a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés