Előfizetői tartalom

Az egész világot rettegésben tartja a tíz legveszélyesebb hacker

Portfolio
A legveszélyesebb hackerek, hackercsoportok nemcsak dollár milliókat loptak el gyanútlan áldozataiktól az interneten keresztül, hanem masszív tömegek felhasználói adataihoz is hozzáférhetnek, nem is beszélve arról, hogy bármikor, bárkit megfigyelhetnek. A legjobb felszereléssel rendelkező hackercsoportok mögött ráadásul többnyire komplett országok állnak, de találkozhatunk pár olyan magányos farkassal is, aki egy állami szervezetet is felül tud múlni. Bemutatjuk a világ jelenleg ismert, tíz legveszélyesebb hackerét, aki a mai napig fenyegeti az internet világát.

Bogacsev, Lazarus, SEA. Jevgenyij BogacsevKép: Shutterstock2009 óta keresi az FBI Jevgenyij Bogacsevet, aki "lucky12345" és "slavik" álnéven (vélhetően társaival együtt) több vírust is rászabadított az internetre. Az egyik ezek közül a "Zeus" névre hallgatott, áldozatainak számítógépére egy programot telepített, amely a banki adatokat ellopta, egy másik, a "Cryptolocker" pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés