Előfizetői tartalom

Eddig tartott a Google és az Apple adóparadicsoma?

Portfolio
Harcot hirdetett az OECD az adóelkerülések ellen, aminek célpontjai elsősorban a nagy amerikai technológiai vállalatok, mint a Google, az Apple és az Amazon lehetnek - írja a Reuters. 2015 végéig nyolc új intézkedést vezetnek be a csatlakozó országokban. A technológiai cégek alakítják a legagresszívebben az adózási politikájukat, ezért lesznek ők a fókuszban.

A nagy technológiai cégek adóoptimalizálási politikája sokak szemében szálka, most az OECD akar fellépni ellene. A szervezet azt szeretné elérni, hogy a vállalatok hozzák nyilvánosságra, hogy melyik országban hány alkalmazottjuk van és milyen forgalmat generálnak. Ezzel látható lesz, hogy ellentmondások vannak a rendszerben. Ha az látszik, hogy valaki minden profitját a Bermudákon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés