Előfizetői tartalom

Eddig tartott a Yahoo szárnyalása? (2.)

Portfolio
Több mint 4%-ot esett tegnap, a zárás utáni kereskedésben a Yahoo árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette első negyedéves gyorsjelentését. A cég a profit szintjén növekedésről számolt be, viszont a bevétel kismértékben csökkent, ami csalódást okozott a befektetőknek. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Csökkentek az első negyedévben a Yahoo bevételei, ami elsősorban a display hirdetésekből származó bevételek visszaesésének volt betudható. - A keresésekhez kapcsolt hirdetések bevételei emelkedtek, viszont intő jel, hogy az egy hirdetésre jutó átlagár esett. - A profit szintjén viszont jelentős növekedésről számolt be a Yahoo: a nettó profit 36%-kal emelkedett. - A profitnövekedést részben az ázsiai érdekeltségek teljesítménye, részben a költségcsökkentési intézkedések biztosították.

Kapcsolódó cikkünk2013.04.11Elhozza az aranykort a Yahoo új vezérigazgatónője?Nem várt csökkenés a bevételekben A bevételek kismértékű csökkenéséről számolt be a Yahoo az első negyedévre tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében. A partnereknek továbbított jutalékok nélkül számolt bevétel 1,07 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 1,08...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés