Előfizetői tartalom

Egy online befektetési alap súlyosbítja a kínai pénzpiaci feszültséget

Portfolio
A legnagyobb kínai e-kereskedelmi vállalat, az Alibaba egy olyan online befektetési alapot indított, amely valódi versenytársat jelent a banki betétek számára. Az alig fél éves alapba dől a pénz: minden 12. új betétként elhelyezett jüanra durván 1 jüan jut, amely az alapba vándorol - írja a Financial Times. Az alap kiemelkedő népszerűségének valószínűleg ahhoz is köze van, hogy a kínai bankok most forráshiányban szenvednek.

Az Alibaba, Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata fél évvel ezelőtt indította el online pénzpiaci befektetési alapját, a Yu'E Baót. Azóta több mint 30 millió ember fektetett be az alapba, amelyből bármikor online kiszállhatnak az ügyfelek. Az alap fontos információit egy mobilalkalmazáson keresztül is el lehet érni. Ezen érdekes statisztikákat is meg lehet nézni, mint például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés