Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb táblagépet tud eladni az Apple

Portfolio
Kellemes meglepetést okozott a befektetőknek az Apple tegnap este, amik közzétette harmadik negyedéves számait. Ez elsősorban az erős iPhone-eladásoknak köszönhető, viszont az iPad-eladások már sorozatban a harmadik negyedéve csökkennek. A részvények 1,5%-os pluszba ugrottak zárás után. A gyorsjelentés főbb pontjai: 12%-kal növekedett a harmadik negyedévben az Apple bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva nettó eredménye 13%-kal nőtt, egy részvényre jutó eredménye pedig 20%-kal ugrott meg, köszönhetően a saját részvény visszavásárlásoknak az iPhone-eladások a vártnál jobban alakultak, ennek köszönhető, hogy az Apple felül tudta teljesíteni az elemzői konszenzust az iPad-értékesítések volumene viszont már a harmadik egymást követő negyedévben csökkennek a szorosan figyelt bruttó fedezeti szint 1 százalékponttal javult a bázisidőszakhoz képest a folyó negyedévre az elemzői konszenzusnál kedvezőbb prognózisokat fogalmazott meg a menedzsment.

Vártnál jobb negyedév Az Apple az elemzők által vártnál is jobban teljesített az idei harmadik negyedévben (ami egyébként az Apple negyedik pénzügyi negyedévének számít). Az elemzői konszenzust meghaladó nettó eredmény 8,47 milliárd dollár lett, ami az egy évvel korábbi azonos időszak 7,51 milliárdos profitját is jelentősen meghaladja. Az EPS a várt 1,31-nél is magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés