Észak-Korea titokban új helyről szerez ellenőrizhetetlen pénzt

2017. szeptember 14. 09:50    
nyomtatás
 
Egy közvetve a CIA által pénzelt kémcég kutatása szerint Észak-Korea új üzletbe fogott: május közepén az állam elkezdett Bitcoint bányászni.

A kriptopénzekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferencián. Ne maradjon le róla!
Szokatlan helyről finanszírozza magát Észak-Korea: egy kutatás szerint május közepe óta az állam elkezdett Bitcoint bányászni. Ez többek között azért is fontos, mert a világgazdaságtól szankciókkal elszigetelt ország így titokban ellenőrizhetetlen, letilthatatlan bevételekre tehet szert, és titkos fizetéseket hajthat végre - írja a CNBC.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn titkos szavazáson újabb szankciókat fogadott el Észak-Koreával szemben. Az új szankciócsomag betiltja a cseppfolyósított gáz importját, évi kétmillió hordóban maximalizálja a finomított olajból készült termékek behozatalát, és a jelenlegi szinten maximalizálja a nyersolaj bevitelét az országba. Emellett megtiltják az észak-koreai textilexportot is.

Az Egyesült Államok ennél szélesebb körű és keményebb büntető intézkedéseket javasolt, de Oroszország és Kína támogatásának megszerzéséhez engednie kellett.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium