FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Felejtsd el, amit a fizetésekről tudsz: teljesen új korszakot nyitott egy startup

Mi lenne, ha akkor is tudnánk kártyával fizetni, ha egy haverunknak akarunk pénzt kölcsönadni? Erre az ötletre építette fel a Twitter vezérigazgatója a Square-t, egy olyan startupot, ami azóta már ételszállítástól kezdve bérszámfejtésen keresztül digitális boltvezetésen át egy csomó mindennel foglalkozik. Bár a cég még sosem volt nyereséges, a befektetők imádják: IPO-ja óta tízszeresére emelkedett a Square részvényeinek árfolyama.

Fizess kártyával a haverodnakA Square-t Jack Dorsey alapította 2009-ben, a Twitter mostani vezérigazgatója, az ötlet onnan jött, hogy egy barátja el akart adni egy csapot, de a potenciális vevő csak hitelkártyával tudott fizetni, amit az eladó nem tudott elfogadni. Eredetileg Squirrelnek (vagyis mókusnak) hívták volna, de végül a Square (négyzet) mellett döntöttek, ami a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés