Előfizetői tartalom

FreeSoft: továbbra is mostoha a környezet

Portfolio
A FreeSoft második negyedéves gyorsjelentése újabb bizonyítékát adja annak, hogy a hazai IT-szektor továbbra is igen nehéz gazdálkodási feltételekkel szembesül. A társaság árbevétele 2007 óta nem volt olyan alacsony az év ezen időszakában, mint most. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az árbevétel 7%-os visszaesése mellett az értékesítési költségek minimális növekedést mutattak, így a bruttó fedezet 22%-kal esett vissza. - A működési költségek minden főbb soron csökkenést mutattak, az üzemi eredmény azonban így is közel 80%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. - Az év/év alapon csökkenő pénzügyi veszteség miatt a nettó eredmény már javulást mutatott, bár így is veszteség keletkezett.

A FreeSoft historikus számait érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a társaság számos akvizíciót hajtott végre az elmúlt években: Banksoft 2008 április, Humansoft 2007 október, Axis 2005 március. 2,15 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el a FreeSoft az idei második negyedév során, ami 7%-os csökkenést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. A gyorsjelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés