Előfizetői tartalom

Hat éve még nem is hallottál róla, most meg a fél ország ezzel fizet

Bő öt évvel ezelőtt, 2011-ben még alig hallottunk erről a technológiáról Magyarországon, de az teljesen biztos, hogy magyar banktól senki nem kapott érintéses bankkártyát. Ezzel szemben 2016-ban már több érintéses kártyás fizetést hajtottak végre a magyarok, mint amennyiszer hagyományos módon fizettek a plasztikokkal a boltokban. Tavaly év végén a bankkártyák több mint kétharmadával, a POS-terminálok több mint háromnegyedén lehetett érintéssel fizetni. Az érintőkártyák diadalmenete következik a legfrissebb jegybanki statisztikák elbeszélésében.

2011-ben még egy árva érintéses fizetést sem hajtottak végre Magyarországon, tavaly viszont már a tranzakciók több mint fele érintéses fizetéssel zajlott a boltokban - derül ki az MNB kártyás pénzforgalmi statisztikáiból.Az értéket tekintve még nem lépték át az 50 százalékos arányt az érintéses fizetések, de a rendet figyelve ez már csak negyedévek kérdése.A pár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés