Előfizetői tartalom

Hét változás, ami totálisan felforgatja a jövő bankolását

Az elmúlt évtizedben a gyorsan reagáló és hatalmas növekedést produkáló, kockázati tőkével kitömött fintechszektor arra kényszerítette a bankokat, hogy újragondolják üzleti modelljüket és belépjenek a digitális innovációs térbe. A technológia vezérelte pénzügyi cégek azonban felnőttek, és most értek a változás időszakába, amit a McKinsey szerint hét folyamat hajt.

1. Lassan mindenre van egy fintech cég, és van fintech cég is mindenreA fintech cégek által kínált szolgáltatások és termékek köre elképesztő mértékben bővül. Az egykor 3 fő területtel (fizetési alkalmazások, hitelezés, nemzetközi pénzküldés) foglalkozó iparág mára több mint 30 területen tevékeny. A lakossági termékektől kezdve a vagyonkezelésen át a kkv-szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés