Előfizetői tartalom

Így forgatta fel életünket az ingyenes készpénzfelvétel

Portfolio
2014 második negyedévében is folytatódott az elektronikus tranzakciók forgalmának emelkedése Magyarországon, az elektronikus fizetések lebonyolításához szükséges infrastruktúra azonban nem változott jelentősen - állapítja meg friss adatai alapján az MNB. A jegybank statisztikája szerint kevesebbszer több pénz felvételére használjuk a bankautomatákat. Több területen is megfigyelhető az elektronikus pénzforgalom modernizálódása, így folyamatosan növekszik az érintés nélküli kártyás fizetések aránya, egyre jelentősebb az internetes kártyahasználat szerepe, az euró átutalási forgalmon belül pedig emelkedik a SEPA szabvány szerint lebonyolított tranzakciók aránya. A fizetési kártyákhoz kapcsolódó visszaélések továbbra is alacsony szinten vannak.

Az elektronikus fizetési műveletek lebonyolításához az ügyfelek oldalán alapvetően szükséges infrastruktúra terén nem figyelhető meg változás 2014. második negyedévében, a fizetési számlák és fizetési kártyák száma kismértékben változott az előző negyedév végi állapothoz képest. A kibocsátott kártyák terén azonban átrendeződés figyelhető meg, ugyanis az érintés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés