Előfizetői tartalom

Itt az újabb bizonyíték, hogy vége a PC-korszaknak?

Portfolio
Csökkentek a negyedik negyedévben a személyi számítógép-értékesítések a világban az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami részben a versengő termékek terjedése, részben a globális gazdasági lassulás miatti keresletcsökkenés számlájára írható. 2012-ben öt éve először fordult elő, hogy a karácsonyi szezon miatt szezonálisan erősnek számító negyedik negyedévben csökkentek a PC-eladások a világban.

A vártnál nagyobb mértékben estek a személyi számítógépek értékesítései globális szinten a negyedik negyedévben - derül ki az IDC legfrissebb adataiból. A lezárt negyedévben 89,8 millió darab személyi számítógépet adtak el a világban, ami 6,4%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elemzők ennél valamivel alacsonyabb, 4,4%-os visszaesésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés