Jön a világ első részvénytőzsdéje, amely a Bitcoin technológiájával működik

2017. december 7. 08:44    
nyomtatás
 
Két éves tesztidőszak után az ausztrál tőzsde (ASX) bejelentette: blockchain technológiával fog működni az elszámolási és kiegyenlítési rendszerük. A tőzsde új rendszerének szállítója az a Digital Asset Holdings, amely korábban a magyar alapítású Bits of Proofot is felvásárolta.


Zöld utat kapott az ausztrál tőzsdén a Digital Asset Holdings: két éves tesztidőszak után az ausztrál tőzsde(ASX) elszámolási és kiegyenlítési (CHESS) rendszerét blockchain alapúra cserélik. Az új rendszer működéséről jövő év március végéig mondhat véleményt a piac, a végső implementációs fázist ez alapján indítják majd el.

Ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy a rendszert szállító Digital Asset Holdingsban további részesedést vásárol az ASX, korábban, még tavaly januárban 14,9 millió ausztrál dollárral szálltak be a cégbe. A mostani forrásbevonással együtt már 115 millió amerikai dollárnyi tőkét vont be a bockchain technológiával foglalkozó startup.

A Digital asset Holdings az az amerikai startup, melyet Blythe Masters, ex-jp morganes felsővezető alapított és irányít, és amely a Blummer Tamás által alapított magyar Bits of Proofot is felvásárolta. A Digital Assetnek a világ több országában van irodája, az új technológia kifejlesztésében a kezdetektől fogva részt vesznek a Digital Asset budapesti kollégái is - közölte velünk a magyar iroda vezetője, Fajta Róbert cikkünk megjelenése után.

Az ASX egy 23 éves rendszert üzemeltet, és ugyan egyelőre még vezető pozícióban van az kereskedési elszámolásban, a jogszabályok lazítása miatt új szereplők is versenybe kerültek a bizniszéért.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium