Előfizetői tartalom

Kettészakadt a világ, Kína lett a legnagyobb fintech hatalom

A pénzügyi szektort felforgató fintech forradalom a világ két nagyhatalmát, az Egyesült Államokat és Kínát teljesen más útra terelte 2016-ban: míg az USA az insurtech irányába fordult, és nem foglalkozik a P2P hitelezéssel, addig Kína utóbbi területen nőtt hatalmasat. Akkorát, hogy a fintech cégekbe áramló kockázatitőke-befektetésben most először le is körözte Amerikát. Mindeközben Európa szépen lassan lemarad a nagy bankmegújító versenyben. GDP arányosan Európa kockázatitőke-befektetései az ázsiai arány harmadára, az Egyesült Államokénak pedig hetedére tehetők - derül ki a Citi tanulmányából.

A világon 2016-ben nagy átalakulások zajlottak a fintech szektorban, a helyi sajátosságoknak megfelelően a világ különböző részein teljesen más típusú szolgáltatók törtek előre. Kína egy hatalmas ugrással az első helyre lépett a fintech szektorba történő kockázatitőke-befektetésekben, míg az eddig egyeduralkodó Egyesült Államok a második helyre szorult.A kínai méreteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés