Kifutott Varga készpénzgyilkos programja

2017. november 14. 14:33    
nyomtatás
 
A bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítése érdekében indított kormányzati program teljes támogatási keretét lejegyezték a szolgáltatók, így összesen több mint 60 ezer új terminálon lehet majd kártyával fizetni. Eddig több mint 15 ezer terminált telepítettek az elfogadóhelyeken a pénzintézetek - derül ki az NGM sajtóközleményéből.

A készpénzkímélő elektronikus fizetési megoldásokról is szó lesz csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Már csak néhány hely maradt, ne maradjon le róla!
A kormány kiemelt célja a készpénzállomány csökkentése, az NGM ezért 2016-ban támogatási programot indított az elektronikus fizetési infrastruktúra fejlesztése érdekében. A tavaly indult bankkártya-elfogadóhely telepítési program első lépcsőjében mintegy 30 ezer terminál telepítését vállalták a pénzintézetek, ennek már a több mint felét forgalomba is helyezték a programban részt vevő szolgáltatók.

A szükséges felkészülési időt követően hónapról-hónapra nő a kihelyezett kártyaolvasók száma. A program második lépcsőjében újabb 30 ezer terminál telepítésének támogatását biztosítja a kormány, eszközönként 80000 forint támogatást nyújt a költségvetés.

Az NGM legújabb készpénzmentesítő terveiről itt, a készpénzhasználatban látható trendekről itt írtunk korábban.

A szolgáltatók a második ütemben is az ingyenes telepítés mellett legfeljebb 1% forgalomarányos díjat számíthatnak fel. A korábban jellemző 3-5% díjtételt tehát jelentősen csökkentik, illetve a több jogcímen kiszámlázott tételek helyébe egy fizetési kötelezettség lép. Így a kisebb vállalkozások, kereskedelmi egységek is méltányos költségszinten tudják a bankkártyákat elfogadni fizető eszközként, amelynek forgalombővítő hatása lehet.

Kifutott Varga készpénzgyilkos programja


A "Bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott támogatás" című felhívásra beérkezett támogatási igények meghaladták a rendelkezésre álló keretet, ezért a programot a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 14. 15 órától felfüggeszti. Támogatási kérelmek benyújtására ezt követően nem lesz lehetőség - tájékoztatott az NGM.

Az első program elindulása óta eltelt 11 hónap alatt 15 ezer terminált helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, így -ne legyen igazunk - de kétségesnek tűnik, hogy év végéig az eredetileg vállalt 30 ezer terminált ki tudják helyezni. Illetve azt is kétségesnek tartjuk, hogy a másfél év alatt összesen 60 ezer terminál telepítése időre 8jövő év közepére) megtörténik.


A készpénzkímélő elektronikus fizetési megoldásokról is szó lesz csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Már csak néhány hely maradt, ne maradjon le róla!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Nem érdemes várni a tartozások kezelésével (x)

A vállalatok számára kihívást jelentenek a késve rendezett számlák. 

Tuti tippek a karácsonyi nagytakarításhoz! (x)

Hogy gyors és stresszmentes legyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium