Előfizetői tartalom

Közeleg a Bitcoin nagy felezőnapja - Készüljünk az Armageddonra?

Portfolio
A Bitcoint a feltalálója úgy hozta létre, hogy már akkor az algoritmusába voltak kódolva az úgynevezett felezőnapok. Amikor egy-egy ilyen nap nagyjából 4 évente eljön, onnantól a Bitcoin hálózat számítási kapacitását adó bányászoknak fizetett jutalom megfeleződik, és onnantól kezdve csak feleannyi Bitcoint tudnak maguknak megteremteni. A legutóbbi felezőnapon nem voltak nagy mozgások, azóta azonban sok minden változott. Van, aki nagy csapkodásra és bányászcégek csődjére számít, de megmentheti őket, ha az árfolyam nagyot menne.

Satoshi Nakamoto, a Bitcoin állítólagos feltalálója vagy ha a legenda nem igaz, akkor az a programozó-csoport, amelyik a kriptopénzek atyját létrehozta már a kezdetektől az algoritmusba kódolta a Bitcoin felezőnapjait. Hogy megértsük, mi az a felezőnap, először meg kell ismerni a Bitcoin működését. A Bitcoin-hálózat fenntartásához, a tranzakciók végrehajtásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés