Előfizetői tartalom

Különös, kriptopénzre épülő anarchista állam van születőben

Portfolio
Egy észak-szíriai anarchista ország, Észak-Szíria Demokratikus Szövetsége, vagy más néven Rovaja kriptopénzt vezetne be, ezzel egyúttal megkerülné az őket sújtó gazdasági szankciókat. A háborúk által évekig kínzott ország különös berendezkedést próbálna ki: egy pozitív példát szeretnének állítani a világnak arra, hogyan nézhet ki egy "blockchain" alapú közvetlen demokrácia, amelyben az ökológia, a nemek egyenlősége és a háborús tapasztalatok pozitív oldala kap hangsúlyos szerepet - írja a Coindesk.

Különös államA négy millió embernek otthont adó Rovaja régió az elmúlt hat évet területi függetlenségéért vívott háborúkkal töltötte, jelenleg törékeny béke uralkodik a kis országban. A szomszédos hatalmak - Törökország, Szíria, Irán, Irak - ugyanakkor gazdasági szankciókkal sújtják a kis országot, ezért most azt fontolgatják, hogy a hivatalos pénznemet, a szír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés