Előfizetői tartalom

Lássuk, mennyire jött be az online kasszarendszer!

Ugyan rengeteg egyeztetés, a határidők sokszori tologatása és nyögvenyelős indulás után, de mára egy tényleg modern, 21. századhoz méltó ellenőrzési és nyilvántartási rendszert hoztak létre az adóhatóságnál. Az online pénztárgépes adatokból akár azt is megmondják, hogy melyik üzletekben nem keletkezik annyi bevétel, ami eltartana egy alkalmazottat, vagy hogy melyek azok az árusok a balatoni strandokon, ahol a forgalom egy kiválasztott kánikulai napon a legkevésbé ugrik meg a nyár átlagához képest. Az NGM szerint a kasszák bekötése több mint 150 milliárd forintos pluszbevételt hoz idén a költségvetésnek. Mutatjuk, mit tud a rendszer, és hogyan fülelik le a trükközőket.

Az NGM szerint jelenleg több mint 142 ezer pénztárgép áll összeköttetésben az adóhivatallal, ezek mobil adatkapcsolaton keresztül küldik a forgalomról szóló naplófájlokat a NAV adatközpontjába. A hivatal tájékoztatása szerint nincsenek hiteles információik arról, hogy pontosan hány online pénztárgép bekötése várható még, de a rendelkezésre álló adatokból (a NAV...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés