Előfizetői tartalom

Magyarországot másolja Európa

Portfolio
A bankkártyákat érintő uniós szabályozás, amelyet a Financial Times szivárogtatott ki egy tegnapi cikkében, szinte teljesen megegyezik a tervezett magyar szabályozással. Igaz, utóbbi valamivel keményebb korlátokat határoz meg, és átmenet nélküli bevezetésére lehet számítani. Az uniós javaslat kiszivárgása rendkívül rosszul érintette az American Expresst, eddigi látszólagos "érintethetetlensége" borulhat ezzel. Az Amerikában legnagyobb hitelkártya-kibocsátónak számító társaság éppen tegnap tette közzé előző negyedéves számait is, amelyek pozitív meglepetést okoztak. Ennek ellenére egy éve nem látott napon belüli esést szenvedett el a cég a kereskedés elején, és végül 1,7 százalékos mínuszban zárt.

Kapcsolódó cikkünk2013.07.17Óriási horderejű szabályozás jöhet a bankkártyákrólJót jelentetett, mégis elbántak az American Expresszel Mindez annak ellenére történt, hogy az AmEx tegnap 1,4 milliárd dolláros nyereségről számolt be, ami éves alapon 5 százalékos emelkedésnek számít. A társaság higított egy részvényre jutó eredménye 1,27 dollár volt, ami körülbelül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés