Előfizetői tartalom

Már itthon is kutatják, mi mindenre lehet jó a Bitcoin titokzatos technológiája

Tuan Anh Trinh
|
Szegő Dániel
A blockchainről - vagyis magyarosan blokkláncról - szóló szakmai cikksorozatunk első részében a technológia működését mutattuk be, a mostani cikkünkben a blokklánc alapú rendszerek létező és lehetséges alkalmazásait vesszük sorra, és azt is megmutatjuk, Magyarországon milyen területeken foglalkoznak a blockchainnel.

Blokklánc alapú alkalmazásfejlesztés - a monolit rendszerektől a platform megoldásokigÁltalánosságban elmondható, hogy a blokklánc alapú alkalmazások architektúrája elég sokat fejlődött az elmúlt évek során (első ábra). A kezdeti rendszerek, mint például a Bitcoin nem pusztán egy alkalmazást valósítottak meg, ami ebben az esetben a Bitcoin küldése, hanem a teljes infrastruktúrát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés