Előfizetői tartalom

Az új iPhone-ra vár mindenki

Portfolio
A keddi piaczárást követően tette közzé negyedéves gyorsjelentését az Apple, ami eredményszinten jobban sikerült a vártnál. Viszont a bevétel kisebb negatív meglepetést okozott. A negyedéves eredményekre most nem reagált komolyabb mozgással az árfolyam, a zárás utáni kereskedést 0,6%-os mínuszban fejezték be a papírok. A gyorsjelentés főbb pontjai: A vártnál kisebb mértékben, 6%-kal növekedtek az Apple bevételei a második negyedévben, miután mind az iPhone, mind az iPad értékesítései elmaradtak a várttól. Eredményszinten kétszámjegyű volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az egy részvényre jutó eredmény 20%-kal nőtt, részben a saját részvény visszavásárlásoknak köszönhetően. A harmadik negyedévre az elemzői konszenzusnál valamivel gyengébb bevételt vár a menedzsment. A negyedéves osztalék 47 cent lesz, ami évesítve 2%-os osztalékhozamnak felel meg.

Felemás negyedév Eredményszinten a vártnál kedvezőbb számokat közölt az Apple tegnap este, az amerikai tőzsdék zárását követően közzétett negyedéves gyorsjelentésében. A negyedévben 37,4 milliárd dollárnyi bevételt termelt a cég, ami viszont elmarad a 37,98 milliárd dolláros elemzői konszenzusnál.Növekedés volt a cégnél a második negyedévben az előző év azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés