Előfizetői tartalom

Megrohanták a bankautomatákat a magyarok

Portfolio
A kártyás fizetési forgalom továbbra is elképesztő mértékben bővül, az elfogadói infrastruktúra pedig részben a kormány készpénzmentesítő programjának köszönhetően tovább fejlődött az idei harmadik negyedévben. Ugyanakkor két éve nem látott mértékben ugrott meg éves alapon a készpénzfelvételek értéke is. Szerencsére ennek ellenére kicsit javult a kártyás fizetések és az ATM-ből felvett készpénz értékének aránya.

A kormány POS-terminál telepítési programjának hatása egyre jobban érződik a számokon, az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 13 ezerrel több kereskedőnél, 18 ezerrel több terminálon fizethettünk kártyával. A második negyedévhez képest ez azt jelenti, hogy 6 százalékkal, közel 7 ezerrel több terminál működök a kereskedőknél. A terminálokA kártyás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés