Előfizetői tartalom

Mi hajtja még a Google-t?

Portfolio
Több mint 4%-os pluszba ugrott a Google árfolyama a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette negyedik negyedéves eredményeit. Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében felülteljesítette a várakozásokat a cég, viszont a bevétel elmaradt az elemzői konszenzustól. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek szintjén több mint 30%-os növekedést ért el a Google év/év alapon, amiben a Motorola felvásárlása is szerepet játszott. - A Motorola eredményeit kiszűrve a Google bevételei 22%-kal emelkedtek. - Az egy részvényre jutó eredmény kisebb mértékben, 12%-kal növekedett az egyszeri tételek hatásait kiszűrve. - A "fizetett kattintások" 24%-kal ugrottak meg, viszont a kattintásonkénti bevétel csökkent, ami az internetes hirdetési piacon folyó verseny erősödését jelzi.

Nem áll meg a növekedés Komoly bevételnövekedésről számolhatott be a Google a negyedik negyedévre, az internetes keresőóriás bevételei 36%-kal ugrottak meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. A partnereknek továbbított jutalékok nélkül számított bevétel az egy évvel ezelőtti 8,13 milliárd dollárról 11,34 milliárd dollárra emelkedett, ami azonban csalódást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés